diumenge, 27 de setembre del 2015

Xerrada de Rosa Vendrell sobre Neus Català

Aquest dissabte al Centre Obrer hem tingut el plaer de reflexionar sobre la vida de Neus Català de la mà de la periodista Rosa Vendrell.



Mitjançant vídeos, fotografies, lectura de textos i paraules basades en una coneixença profunda d'aquesta supervivent dels camps d'extermini nazis, Rosa Vendrell ens ha fet viatjar per la biografia d'una dona valenta que mai ha renunciat als seus ideals. Encara avui, any del seu centenari, atèn a les persones que li volen explicar les seves experiències i actua com a testimoni d'horrors que mai més s'haurien d'haver repetit. 

La xerrada ha servit com a excusa per parlar d'altres dones que han estat també revels i valentes, testimoni de la lluita per la igualtat i pels drets de les persones. Santa Teresa de Jesús, Clara Campoamor, Frederica Montseny, Louise Bourgeois, Shirin Ebadi... Totes exemples de treball i humanitat dins del cmap en què cadascuna s'ha mogut. 

Una molt bona manera de passar la tarda i de reflexionar sobre la necessitat de reaccionar contra les injustícies. Us deixem algunes imatges.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada