dissabte, 8 de juny del 2013

Presentació del projecte Molins de secà del Solsonès: un exemple d'inventari i promoció del patrimoni comarcal

Aquest dissabte 8 de juny ha estat presentat a la Sénia el projecte Molins de secà del Solsonès: un exemple d'inventari i promoció del patrimoni comarcal. La iniciativa està organitzada per la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals;  el Centre d'Estudis Seniencs; el Centre d'Estudis Lacetans i l'Institut Ramon Muntaner i s’emmarca en el projecte Cultura Viva 2013.




Elena Espuny, com a representant de l'Institut Ramon Muntaner, ha obert l'acte i Esther Miralles, una de les autores de la recerca, n'ha fet l'exposició.


La recerca que ha donat lloc a aquest projecte l'han portat a terme Esther Miralles i Marcel·lí Corominas. El seu títol és Molins de secà. Medi i tecnologia al Sud del Solsonès. Forma part de les activitats de recerca, protecció i divulgació del patrimoni que realitza el Centre d’Estudis Lacetans de Solsona.
Aquest estudi, inèdit fins ara, és un inventari sobre els molins en la zona més seca del Solsonès, el sud de la comarca. L'objectiu de l'estudi era fer una llista dels molins que havien existit en aquesta zona, amb especial atenció a les construccions per emmagatzemar l'aigua, i és per això que s’ha basat en la documentació existent, en el treball de camp i en les fonts orals.

Podeu trobar més informació sobre aquest i altres projectes a la pàgina web del Centre d'Estudis Lacetans

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada