dimecres, 10 de febrer del 2010

Dia Internacional dels Drets de l'Infant

El dia 19 de novembre de 2009 l'Antena del Coneixement amb la col·laboració de les AMPES de l'IES i del CEIP va programar una xerrada al voltant de la commemoració del dia internacional dels Drets de l'Infant. Va anar a càrrec de Bendi Roda sota el títol "Com relacionar-nos millor amb els nostres fills". La conferenciant ens va oferir una visió de com podrien ser les relacions entre pares i fills des de la perspectiva de la inteligència emocional.

Aules de la Gent Gran

L'Antena del Coneixement de la URV a la Sénia col·labora amb el Campus de les Terres de l'Ebre de la URV i l'associació de la Gent Gran de la Sénia, en la realització de les Aules de la Gent Gran. Al llarg del curs 2009-2010 s'oferiran tot un seguit de xerrades de temàtica molt diversa i variada. Aquestes xerrades són seguides per un gran nombre de gent i se celebren al Casal Sociocultural de la Sénia un dimarts de cada més.
Fins ara s'han celebrat les següents xerrades:
- 27/10/2009: Inauguració del curs. Passeig líric per una vida qualsevol. Josep Maria Sabaté, historiador.
- 24/11/2009: La comunicació, fonamental per a la convivència. Sònia González i Celeste Pujol, psicòlogues.
- 15/12/2009: Del cel als bufadors. Alvaro Arasa, geòleg.
- 26/01/2010: Conteu-nos contes, si us plau. Estrella Ramon, filòloga.

El Centre d'Estudis i l'Antena del Coneixement de la URV

Des del mes de juny de 2009 el Centre d'Estudis gestiona l'Antena del Coneixement de la Sénia. Aquest és un projecte que forma part del Campus Extens-Antena del Coneixement de la Universitat Rovira i Virgili. ÉS fruit del conveni entre la URV i l'Ajuntament de la Sénia.
Si voleu saber més coses sobre les Antenes del Coneixement podeu entrar a la pàgina web de la URV.
L'objectiu de les Antenes és apropar el coneixement a la societat mitjançant la difusió de la cultura, la ciència i la tecnologia. Es fa mitjançant diferents tipus d'activitats, com ara els Cursos de la Universitat d'Estiu, les Aules de la Gent Gran, conferències, jornades, presentacions de llibres... Contribuir, en definitiva, al desenvolupament socioeconòmic i promoure la formació i l'interès per la cultura.
El divendres 13 de novembre es va fer la inauguració del curs 2009-2010 a l'auditori del Centre Obrer. A més d'aquesta entitat, van col·laborar Joventuts Unides i l'Agrupació Musical Senienca.


                    Mercè Gisbert, Vicerrectora de la URV, durant l'acte de presentació del curs.
 
Alba Tomás va rebre el premi a la millor nota de selectivitat
de l'IES La Sénia per al curs 2008-2009
  
Actuació de la Coral de Joventuts Unides.
 
La Banda de l'Agrupació Musical Senienca saluda després de la seua actuació.


 

dimarts, 9 de febrer del 2010

Jornades per la diversitat. Més iguals, menys diferents.

Dins de les activitats programades per l'Ajuntament de la Sénia  com "Jornades per la diversitat. Més iguals, menys diferents", l'Antena del Coneixement de la URV a la Sénia va col·laborar amb un cine forum sobre la pel·lícula " la Classe " de Laurent Cantet (2008). Aquest film, guardonat amb la Palma d'Or del Festival de Cannes, narra en clau de docudrama les activitats escolars d'un grup d'alumnes durant un curs a un liceu francès de l'extraradi de París. Els conflictes entre alumnes i professors es veuen agreujats pels conflictes racials i la diversitat cultural. La pel·lícula va estar comentada per tres professores amb experiència en aules d'acollida d'instituts i col·legis: Joaquima Cardona, Anna Forcadell i Amada Rodríguez