dilluns, 21 de desembre del 2009

Presentació del llibre "Un Paseo por los puertos de Beceite"


El dissabte dia 19 es va presentar a la Sénia el llibre Un Paseo por los puertos de Beceite. Por don Lorenzo Grafulla Es tracta del primer número de la col·lecció Taula del Sénia, d'Onada Edicions de Benicarló.
L'acte va ser organitzat pel Parc Natural dels Ports i l'Antena del Coneixement de la Sënia. Hi van participar dos dels autors, Víctor Reverté i Alberto Moragrega, així com Jaume Antich i Víctor Pla en representació de la Taula del Sénia i de l'Ajuntament. A més de les explicacions dels autors, que motiven a la lectura, els assistents vam poder gaudir de la visió comentada d'algunes de les moltes imatges que omplen la publicació i que li aporten un valor afegit.
El Paseo descriu un itinerari fet a finals del segle XIX per dos botànics i tres acompanyants amb l'objectiu de recol·lectar un herbari i documentar les plantes. Un dels acompanyants va ser Lorenzo Grafulla, veterinari a diversos pobles del baix Aragó que va descriure el recorregut i el va publicar entre 1888 i 1889. Més de cent anys després, José Maria de Jaime, Luís Latorre, Alberto Moragrega i Víctor Reverté han contextualitzat l'obra i n'han fet possible una reedició. El seu interès ultrapassa l'interès naturalístic i es converteix en una crònica dels Ports on es descriuen territoris, percepcions i formes de vida. Una bona lecturs per a qualsevol amant d'aquesta zona, així com de la natura i la gent que la caracteritzen.

Per ampliar informació sobre la publicació cliqueu aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada